Mistige duinen en warme chocolademelk

Gister heb ik hem dan eindelijk gekocht, de AF-S nikkor 50 mm f/1.8G, voor op mijn Nikon D3300. En dus was het vandaag tijd om eens uit te zoeken of dit een goede aankoop was, en ja hoor, dat was het zeker!
Ik ging met Yara de duinen in en maakte goed gebruik van de mist. Hieronder zie je de resultaten.
(De foto's waar ik zelf op sta zijn gemaakt door Yara - credits daarvoor, zusje! -)

Yesterday I finally bought it, the AF-S nikkor 50 mm f/1.8G, to go with my Nikon D3300. And so today it was time to test it, and well yes, it definitely was a good decision to get this lens!
I went for a walk in the dunes and took Yara with me, photographing in a beautiful landscape of fog. Below, you can see the results.
(The pictures in which I myself am are made by Yara - credits for that, sis! -)













"Hug the tree!!!"




 "Waarom is de pink van mijn handschoen even lang als de rest van mijn vingers? Dat past toch niet"

"Why is the pinky of my glove as long as the rest of the fingers? It doesn't fit"


Ik voelde me héél even als een ballerina, ik bak er alleen niets van...

I felt like a ballerina for just a moment, only, I failed miserably...





Uhh, de focus is niet precies waar hij zou moeten zijn, maar hey, ik vlieg ten minste :)

Uhh, the focus isn't exactly where it should be, but hey, at least I'm flying :)


Ben je al afgehaakt? Nee? Mooi, dan heb ik hier nog iets voor je: het recept voor de allerlekkerste chocolademelk, hier komt 'ie...

Are you still there? Yes? Good, I have got something for you: a recipe for the best-ever hot chocolate, here it is...

Voor 1 beker chocolademelk/for 1 cup hot chocolate:
- 50 gram pure chocolade/dark chocolate
- 250 gram melk (dit kan ook geitenmelk of een plantaardige melk zijn)/milk (you can also use goatmilk or a vegan milk)
- snufje zout/pinch of salt

- Verwarm de melk in een pannetje en smelt de chocolade hierin. Roer de chocolademelk met een garde of lepel totdat alle chocolade in de melk is opgelost. Voeg wat zout toe en haal de chocolademelk van het vuur voor het gaat koken, zo voorkom je dat er een vel op komt. Voor wat extra smaak kan je wat kaneel of kardemom toevoegen.
- Heat the milk in a pot and melt the chocolate into the milk. Stir the milk with a whisk or spoon until all the chocolate is dissolved in the milk. Add some salt and then remove the hot chocolate from the heat just before it starts to boil so your hot drink won't form a skin on top. You can add a little cinnamon or cardamon for some extra deliciousness.

Comments

Popular Posts