S'mores mugcake

English below
De meeste mensen kennen ze wel (en doen er een moord voor -niet letterlijk natuurlijk-); s'mores.
Biscuits met een laagje chocolade en marshmallow ertussen, ideaal als toetje na een barbecue. Maar wat nou als je even geen tijd en zin hebt om de barbecue aan te maken, of er simpelweg gewoon geen tot je beschikking hebt? Hier is de oplossing; S'mores mugcakes. Simpel en snel te maken, en het enige wat je nodig hebt is een magnetronbestendige mok, een magnetron en een paar ingrediënten. Heb je al trek gekregen? Hier komt 'ie

Wat heb je nodig?
- 30 gram verkruimelde biscuits
- 2 tbsp boter
- 2 tbsp cacaopoeder
- 2 tbsp melk
- 3 tbsp zelfrijzend bakmeel
- 3 tbsp fijne kristalsuiker
- 1 middelgroot ei
- marshmallows

En nu?
- Smelt de boter in een bakje of mok in de magnetron
- Maak een stevig laagje van biscuitkruimels op de bodem van de mok (zorg ervoor dat de mok die je gebruikt groot genoeg is, de cake komt in de magnetron ook nog iets omhoog)
- Meng het cacaopoeder door de boter
- Voeg de melk en het ei aan het cacao-botermengsel toe en meng met een vork totdat je een egale massa hebt
- Roer op deze manier ook het zelfrijzend bakmeel en suiker door het mengsel (ik merkte dat bij het toevoegen van de melk en het ei dat het geheel niet goed wilde mengen, een staafmixer kan in dat geval je redder in nood zijn)
- Giet/lepel het mengsel op de biscuitkruimels
- Bedek de cakemix met marshmallowschuim of scheur/knip marshmallows in stukjes en strooi deze over de mix heen
- Zet je mok voor ongeveer 1 minuut en 50 seconden in de magnetron op 630 Watt, check tussendoor even of je cake niet te snel gaar wordt. Om te controleren of je cake gaar is steek je een satéprikker of breinaald in het midden, als de naald/prikker weer droog uit de cake komt is je treat klaar.
- Voor de ultieme s'mores ervaring schep je van bovenaf tot aan de bodem, zodat je van alles wat op je lepel hebt

Eet smakelijk!


tip: om geknoei te voorkomen kan je je mok op een bord in de magnetron doen. Als nu blijkt dat je mok toch net iets te klein was scheelt dit je heel veel schoonmaken!

tip (ja, nog een): om te testen of je mok magnetron-proof is, zet je hem 1 minuut op 800 Watt in de magnetron, is de mok koud of lauw als hij uit de magnetron komt, prima! dan kan je aan de slag gaan met de cakemix. Komt de mok warm of heet uit de magnetron, moet je nog even op zoek naar een andere mok om je cake in te maken.

Recept: Mima Sinclair - "Cake in een mok" (Het recept is vrij groot, je hebt een mok van minstens 350 ml


English:
Most people know them and love them; s'mores.
A roasted marshmallow and a good layer of chocolate, sandwiched between two crackers, ideal as a barbecue desert. But what if you don't feel like heating the barbecue, or you just don't own one. Don't worry, here's your solution: S'mores mugcakes. Simple and quickly made, using only a mug, a microwave and some basic ingrediënts. Are you hungry already? All right, here's the receipt:

What you need:
- 30 gr crushed crackers
- 2 tbsp butter
- 2 tbsp cacao powder
- 2 tbsp milk
- 3 tbsp flour & some bakingpowder
- 3 tbsp fine sugar
- 1 medium-large egg
- marshmallows

What to do:
- Melt the butter in the microwave
- Poor the cracker crumbs into the cup and make flat
- Mix the cacao powder with the melted butter (make sure your bowl is large enough)
- Mix the milk and egg with the cacao-butter mixture until smooth using a fork
- Also add the flour and sugar and again mix until smooth (if you can't get it smooth, you can use a foodprocessor)
- Poor the mixture on the crackers
- Top of your cakemixture with either marshmallowfoam or chopped marshmallows
- Bake your mugcake at 630 Watt for approximately 1 minute and 50 seconds, make sure you don't over- or undercook your cake (you can check if your cake is done by poking a thin skewer in the middle of the cake, if it comes out dry, your cake is done)
- To eat the s'mores properly, you dive in your spoon from top to bottom to get all ingredients

tip: to make sure your microwave won't get dirty and sticky, you can place a plate (also microwave-proof) under the cup, any leakage wil be on the plate in stead of in your microwave

tip (another one): to test whether your mug is microwave-proof, you place it in the microwave for 1 minute on 800 Watt. If the mug comes out cold or just a little warm, it's okay to use for mugcakes. If it comes out warm or hot, you should not use this mug

The amounts in this receipe will give you quite a large cake, so make sure you use a mug over 350 ml.

Comments

Popular Posts